Zamenik ambasadora Švedske posetio Sandžačku demokratsku partiju

Zamenik ambasadora Švedske Joakim Vern u okviru posete Novom Pazaru posetio je i prostorije Sandžačke demokratske partije gde je u srdačnom razgovoru bilo reči o trenutnoj političkoj situaciji u Sandžaku. Predstavnici SDP-a izneli su stav da je politička situacija u Novom Pazaru relaksiaranija nego ranije, da ne postoje tenzije, te da je to jedan od najvećih uspeha svega onoga što je SDP radila u proteklom periodu – stvaranje stabilne političke klime.

Iz SDP-a su istakli da se nadaju i da će naredni period predizborne kampanje proteći mirno jer su mnogo puta do sada bili svedoci podizanja političkih tenzija koje odgovaraju nekoj političkoj partiji na kratko ali štete građanima Novog Pazara.

Zamenik ambasadora Švedske Joakim Vern upoznao je domaćine sa namerom švedske ambasade da u aprilu naredne godine u Novom Pazaru zajedno sa Kulturnim centrom Novi Pazar realizuje veliki projekat koji bi imao za cilj promociju uloge žena u društvu. Projekat je inovativnog karaktera, sastojaće se iz više segmenata a Novi Pazar će biti prvi grad u Srbiji gde će biti implementiran.

K.R.

 

Podeli