Regionalno pozorište na festival “Joakim mali”

 Regionalno pozorište iz Novog Pazara biće učesnik na dvanaestom po redu festivalu za decu i mlade “Joakim mali” koji se u Lazarevcu održava od 1-8 novembra. Predstava “Nije lako biti dete”, koja je u našem gradu premijerno izvedena početkom septembra, pobrala je sve simpatije kako publike tako i stručnih lica koja su odlučila da se upravo ona nađe među šest najboljih od ukupno trinaest koliko ih je bilo prijavljeno. Za najmlađe pozorište u Srbiji ovo je veliki uspeh.

“Da li je lako biti biti dete?Odrasli misle da jeste. Mene je zanimalo šta bi o tome rekla deca. Ujedinjeni oko ideje da “uveličamo” i na svetlo scene iznesemo ono što je smešno, ali i ne baš tako lepo u odrastanju od rođenja pa do prvih ljubavi, kreirali smo predstavu koja želi da zabavi, ali i da pomogne u prevazilaženju  konfikata”, reč je reditalja predstave “Nije lako biti dete” , Miška Dinulovića. Direktor novopazarskog Regionalnog pozorišta, Seadetin Mujezinović sa ponosom kaže da je veliki uspeh naći se među šest najboljih od trinaest pozorišta iz Srbije koja iza sebe imaju tradiciju dugu i preko sedamdeset godina.

“Zaista, meni je zadovoljstvo da smo pored tako velikog broja pozorišta iz Srbije sa mnogo dužom tradicijom uspeli da napravimo ovako kvalitetnu predstavu i učestvujemo na ovom prestižnom festivalu”, dodao je Mujezinović. Pozvao je ovdašnju a i tamošnju publiku, da 5.novembra, kada će se igrati “Nije lako biti dete”, budu u lazarevačkom pozorištu, uživaju i uvere se da je zaslužila da se nađe među šest naboljih.

B.V.

Podeli