Društvo

Informatičari Tehničke škole na praksi u RTVNP

Učenici trećeg razreda srednje Tehničke škole u Novom Pazaru, smer Informacione tehnologije, ovih dana praktičnu nastavu obavljaju u Radio televiziji Novi Pazar. Naša medijska kuća je odabrana jer, prema mišljenju profeosora, ali i mladih informatičara, poseduje najsavremeniju opremu i uslove za izvođenje praktične nastave u oblasti informacione tehnologije.

Kada je u pitanju praktična nastava u oblasti informacionih tehnologija, Radio televizija Novi Pazar je, po oceni stručnjaka, van konkurencije na ovim prostorima. Već druga grupa učenika Tehničke škole započnje obuku u našoj medijskoj kući.

”Što se tiče vaše Televizije, mogu vam reći da ste jedna od ozbiljnijih firmi u južnom delu Srbije i Tehnička škola je odlučila da svoje učenike pošalje na praksu ovde zato što ova Radiotelevizija Novi Pazar ima najsavremeniju opremu što sam do sada video u preduzećima u ovom delu zemlje”, izjavio je profesor dr Suad Suljević.

Ni utisci učenika ne odstupaju mnogo od mišljenja profesora, jer ovakva praktična nastava za neke je i motiv za rad u televiziji. Učenik trećeg razreda, Marko Petrović kaže da bi voleo da radi na ovakvom mestu.

Smer Informacione tehnologije u Tehničkoj školi postoji već 4 godine. Prošle nedelje praktičnu nastavu u Radioteleviziji Novi Pazar završili su učenici 4 razreda, a ove nedelje u gostima su nam đaci odeljenja III/5. Inače, praktična nastava se organizuje i u drugim obrazovnim profilima, a rukodstvo Tehničke škole se trudi da svojim učeninicima obezbedi najkvalitetnije obrazovanje i kada je u pitanju odabir radnih organizacija za praktičnu nastavu.

S.Lj.

Podeli