DruštvoVesti

Oprema za poljoprivrednike po najpovoljnijim uslovima

Priključna traktorska mehanizacija podeljena je i danas predstavnicima poljoprivrednih udruženja u Novom Pazaru. Ovu opremu koristiće preko 700 poljoprivrednika, kojima će radovi na njivama biti olakšani. Sledeća najavljena akcija je podela creva za dovod vode.

Po najpovoljnijim uslovima u Srbiji Novi Pazar je obezbedio priključnu traktorsku mehanizaciju i opremu, gde su poljoprivrednici učestvovali sa 20 odsto u kupovini, a ostala sredstva su obezbeđena iz gradskog bzudžeta. Oprema je zajednička i moći će da je koristi više gazdinstava, a kako kažu poljoprivrednici, od velikog je značaja za uspešniji rad na imanju.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović kaže da je današnja akcija samo jedna u nizu, te da se tokom cele godine radi na unapređenju razvoja poljoprivrede, kroz edukaciju, praktični rad na terenu, a i donacije u opremi. Cilj je da se poljoprivrednicima omoguće bolji uslovi za rad i opstanak.

Za ponedeljak u 10 sati kod restorana Saz je zakazana podela creva za dovod sirove vode.
Oko 19 poljoprivrednika izrazilo je interesovanje za javni poziv gradske uprave sufinansiranja kamata na poljoprivredne kredite. U okviru ovog konkursa kamata koja dospeva na naplatu u 2019. godini biće plaćena iz gradskog budžeta, a poljopirvrednici će vratiti samo onoliko novca koliko su uzeli kod poslovnih banaka.

Podeli