DruštvoVesti

Predsjednica Vijeća uputila čestitku Tanji Fajon

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je danas pismo Tanji Fajon u kome joj je čestitala na izboru na mjesto predsjednice Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU.

U pismu se kaže:

„U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća kao i u moje lično ime, upućujem Vam najiskrenije čestitke na izboru za mjesto predsjednice Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU.

Bošnjaci i ostali građana Sandžaka su sa radošću primili vijest o Vašem izboru na mjesto  predsjednice Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU.

Imajući u vidu Vašu profesionalnu biografiju, kao i rezultate Vašeg rada na prethodnim pozicijama, vjerujemo da ćete i na novoj poziciji raditi posvećeno i u misiji jačanja odnosa i zbliživanja Srbije i EU i vjerujemo da se budućnost cijelog Zapadnog Balkana nalazi u Evropskoj uniji.

Bošnjaci Sandžaka naročito vrednuju i cijene Vaš požrtvovani rad na jačanju vrijednosti demokratije, mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, te Vašu posvećenost zaštiti prava manjina i manjinskih naroda.

Bošnjačko nacionalno vijeće pamti Vaša iskrenu podršku za otvaranje Sandžačke kuće u Briselu, te vjerujemo da će Vaš mandat na mjestu predsjednice ovog značajnog odbora Evropskog parlamenta značiti pozitivne korake u procesu rješavanja statusa Bošnjaka i statusa Sandžaka.

Želim Vam uspjeh i sreću u budućem radu.“

 

Podeli