Društvo

Rebić u Novom Pazaru: Radimo u interesu svih građana Srbije

Nakon protestne šetnje, kojom su građani iskazali nezadovoljstvo radom policijskih uposlenika, direktor policije Vladimir Rebić posetio je Novi Pazar. On se sastao sa načelnikom Policijske uprave Rešadom Džankovićem i njegovim saradnicima sa kojima je razgovarao o ovom i nekoliko poslednjih nemilih događaja koji su se desili u ovom gradu.

Sastanku u Policijskoj upravi prisustvovali su i predstavnici građana koji su organizovali protest minulog vikenda, a povodom događaja od 11.septembra u kafiću Cigla. Na sastanku je takođe bilo reči i o ranijim nemilim događajima, kao i uopšte o radu Policijske uprave Novi Pazar. Direktor policije Vladimir Rebić je nakon sastanka rekao da policija radi u interesu svih građana, bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost, te da će svi slučajevi detaljno biti ispitani.

”Zaključili smo na ovom sastanku jednoglasno da ni jedna vrsta nasilja nije dozvoljena, bilo da dolazi od običnih građana ili policajaca. Mi ćemo postupiti u skladu sa važećim procedurama u MUP-u i utvrditi da li je u radnjama policijskih službenika bilo određenih propusta i prekoračenja fizičke snage”, kazao je Rebić. On je konstatovao da je stanje na nivou Policijske uprave dosta dobro i najavio da će se raditi na poboljšanju odnosa između policije i građana i smanjenju tenzija.

Predstavnik građana koji su organizovali protest, Aladin Paučinac zahvalio je direktoru policije na poseti i ukazanoj pažnji, i izrazio nadu da će situacija biti bolja u buduće, te da će konkretan slučaj uskoro biti rasvetljen.

Načelnik Policijske uprave Novi Pazar Rešad Džanković je, ovom prilikom prokomentarisao i slučaj paljenja vozila od pre nekoliko dana.

„Radili smo maksimalno na tom slučaju. Pokupili smo moguće snimke sa bezbednosnih kamera. Imali smo i nekoliko lica i na poligrafskom ispitivanju. To je sve što vam u ovom trenutku mogu reći“, kazao je Džanković.

A o slučaju Edite Radetinac, Džanković je rekao da je izveštaj jednoglasno usvojen na sastanku Saveta za bezbednost, te da u tom slučaju nije bilo nikakve zloupotrebe na njenu štetu.

S.Lj.

Podeli