DruštvoVesti

Poslednji pozdrav dr Vesni Memić

 Komemorativni skup povodom smrti dr Vesne Memić, rođene Hadžibegović, koja je preminula je u 65-oj godini, održan je danas u novopazarskoj bolnici.

Komemoraciji pored kolega, prijatelja i sugrađana, prisustvovali su i najbliži članovi njene porodice. Uz iskrene reči hvale za, prvo velikog čoveka, humanistu, njen dugogodišnji rad i nesebičnu predanost poslu, oprostile su se i njene kolege, direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović i glavna sestra Dečijeg odeljenja Muamera Jahović  koji su kroz govor , obraćajući se prisutnima, opisali kakav ih je nedoknadiv gubitak zadesio.

“Žao mi je što smo se danas ovde okupili ovim povodom. Voleo bih da nismo, ali naša draga koleginica, pre svega veliki čovek i humanista, naša draga dr Vesna, zaslužila je da je ovako svi zajedno ispratimo rečima, za koje sam siguran , da su od svih nas samo pozitivne. “Veliki je ovo gubitak, ne samo za porodicu kojoj je u ovim trenucima najteže, već i za našu bolnicu a i čitav grad, jer je ona ta koja je na desetine i desetine dece spasila moguće smrti koja i danas žive i imaju potomstvo. Nema reči utehe ni za koga od  nas, naročito vas, članova njene porodice, ali zato imamo reči hvale za dr Vesnu Memić koja će uvek ostati u našim srcima i našem sećanju”, kazao je  direktor Opšte bolnice Novi Pazar, dr Meho Mahmutović.

“Izgubili smo veliku podršku svi mi koji smo radili na Dečijem odeljenju sa dr Vesnom Memić. Još uvek ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da, kada dođemo u smenu, nećemo čuti njen glas, videti njeno nasmejano lice. Svima nam je mnogo teško zbog njenog odlaska, i ako je nama ovako, onda možemo zamisliti kako je vama, njenim članovima porodice”, kroz suze je na skupu govorila glavna sestra Dečijeg odeljenja  Muamera Jahović ,  koja je zajedno sa dr Memić provodila radne dane.

Rođeni brat preminule dr Memić, Enes Hadžibegović je u ime porodica Hadžibegović i Memić zahvalio svima koji su prisustvovali današnjem komemorativnom skupu. “Hvala vam svima. Sve što bih rekao posle onoga što su rekle Vesnine kolege bilo bi izlišno. Ovaj nedoknadivi gubitak, pre svega za nas, njenu porodicu, osećaće i naš grad i ova bolnica u kojoj je Vesna provela svoj radni vek”,rekao je na kraju Hadžibegović

Da podsetimo, dr Vesna Memić, rođena Hadžibegović, preselila na ahiret u 65-oj godini. Rođena je 19.oktobra 1954.godine. Medicinski fakultet i specijalizaciju pedijatrije završila je u Beogradu. Bavila se humanitarnim radom i lečila decu ometenu u razvoju. Bila je član Upravnog odbora organizacije ”Prijatelji dece”, a na Televiziji Jedinstvo pripremala i vodila emisiju o zdravstvu. Od 7.avgusta 1979. godine radi kao lekar u novopazarskoj Opštoj bolnici. Radnu karijeru trebalo je da okonča 19.oktobra ove godine, na 65.rođendan.

 

Dr Vesna Memić iza sebe  ostavlja supruga i dvoje dece, ćerku Eminu i sina Mehmeda.

B.V.

 

Podeli