Društvo

Humana strana Vašara

Sportsko-sajamska ustanova Pendik poslednjih godina poslatala je prepoznatljiva i po velikoj trgovačkoj manifestaciji, letnjem i zimskom vašaru, koja ima i svoju humanu stranu. Tradicionalno i ove godine učesnici Letnjeg vašara u saradnji sa humanitarnom organizacijom Otvorena ruka poklanjaju deo svojih proizvoda sugrađanima slabijeg imovnog stanja.

Četvorogodišnja tradicija letnjeg i zimskog vašara u Novom Pazaru označava i četvorogodišnju tradiciju humanitarnog rada Sprotsko-sajamske ustanove ”Pendik”, koja, u saradnji sa humanitarnom organizacijom ”Otvorena ruka”, učestvuje u distribuciji pomoći onima, kojima je pomoć potrebna.

”Mi svake godine imamo dva vašara i svaki je humanitarnog karaktera. To je veliki plus za našu organizaciju. Taj humanitarni karakter je svima nama u genima, jer mi smo grad humanih ljudi, odazivamo sve svim humanim akcijama i veoma nam je drago što će i ova pomoć otići onima kojima je zaista potrebna”, izjavio je direktor Sportsko-sajamske ustanove ”Pendik”, Enes Pljakić.

A da bi nova garderoba, odeća i obuća u ove jesenje dane stigla na prave adrese i u prave ruke, brine se humanitarna organizacija ”Otvorena ruka” koja svojim korisnicima pruža različite vrste pomoći i usluga.

”Po ko zna koji put Vašar koji organizuje SSU ”Pendik” sa našim privrednicima pokazuje humanitarni karakter. Ovo je veoma vredna donacija i biće značajna za naše korisnike. Prikupljenu garderobu, odeću, obuću mi ćemo našim korisnicima uručiti putem nedeljnih podela, akcija na terenu, poseta lekara, iznenadnih poseta kada je to potrebno i slično”, rekao je, zahvalivši organizatorima, predsednik humanitarne organizacije ”Otvorena ruka”, Edin Kolašinac.

Socijalna odgovornost je važan pokazatelj uspešnog poslovanja, a ova akcija još jedna je potvrda humanosti novopazarskih privrednika.

S.Lj.

Podeli