Kultura

Izložba slika inspirisanih Sandžakom

U Galeriji multimedijalnog centra otvorena je izložba radova 18.saziva likovne kolonije ”Sandžak inspiracija umetnika”, koja je u avgustu prošle godine održana u turističkom naselju ”Ras” na Pazarištu. Slike inspirisane Sandžakom iz prošlogodišnjeg saziva kolonije, široj likovnoj publici na uvid biće dostupne naredne dve nedelje.

18. saziv likovne kolonije ”Sandžak inspiracija umetnika” okupio je 9 umetnika iz različitih kraje naše zelje i zemalja regiona. Njihova dela, koja će značajno obogatiti galerijsku zbirku, sada su dostupna i široj likovnoj publici. Sama kolonija inspirativna je i za učesnike iz Novog Pazara.

”Učešće na koloniji za mene je bio jedan veliki utisak, jer, iako sam Novopazarka, ranije nikada nisam opažala Pazarište kao sada nakon tog iskustva”, kaže slikarka Adaleta Nikšić Vatić.

Likovna kolonija Sandžak inspiracija umetnika osnovana je 2001.godine. Organizuju je Galerija MMC, Kulturni centar novi Pazar, a finansijski pokrovitelji su Grad Novi Pazar i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

S.Lj.

 

Podeli