Besplatan bioskop za Udruženje gluvih u nagluvih

Članovi Udruženja gluvih i nagluvih danas su dobili godišnje propusnice za novopazarski savremeni 3D bioskop. Pored toga i svi ostali sadržaji Kulturnog centra njima će biti besplatno dostupni. Direktor Kulturnog centra Husein Memić im je uručio propusnice uz želju da će se u narednom periodu više družiti.

Tokom susreta sa članovima Udruženja u galeriji Multimedijalnog centra, Memić je izrazio je zadovoljstvo zbog ove saradnje.

„Ja sam sa našom prijateljicom Vesnom Antić koja je česti posetilac ovog Udruženja došao na ovu ideju. Želja nam je bila da naš savremeni bioskop mogu da posete i oni koji su do sada retko dolazili.  Među njima ima ljudi koji imaju preko 50 godina, a nikada nisu bili u bioskopu.“, objasnio je Memić.

Sekretarka Udruženja gluvih i nagluvih ,Amela Alivodić istakla je da će ovo doprineti boljoj socijalizaciji članova Udruženja.

,,Saradnja sa Gradskom upravom, konkretno danas sa Kulturnim centrom se nastavlja. Primetili smo svi koliko su članovi bili lepo raspoloženi danas kada su im date propusnice. Saradnja će se nastaviti i kroz druge aktivnosti”, kazala je Alivodić.

Sličan vid saradnje Kulturni centar je ranije ostvario sa Društvom za cerebralnu paralizu. Rukovodstvo Kulturnog centra na taj način želi da  sa udruženjima koja okupljaju osobe sa invaliditetom kao i društvima osoba sa posebnim potrebama uspostavi saradnju i učini im dostupnim sve sadržaje Kulturnog centra.

A. M. K.

Podeli