DruštvoVesti

Radi se brzo i efikasno: Rekonstrukcija Gimnazije biće okončana i prije roka

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji zgrade novopazarske Gimnazije teku planiranom dinamikom i biće okončani prije predviđenog roka. Kako je i planirano, školska godina za učenike i nastavno osoblje te škole počeće u ponedjeljak, 16. septembra. Da se radovi izvode brzo i kvalitetno uvjerio se i prvi čovjek Grada Nihat Biševac, on je izjavio da će Gradska uprava iz budžeta kao i do sada izdvajati sve više novca koji će se ulagati u osnovne i srednje škole, kako bi se stvorili najbolji uslovi za sticanje znanja.

Kada se đaci vrate u školske klupe, očekuje ih potpuno renovirana škola i značajno unapređeni uslovi za rad. Na njima je samo da marljivo rade, uče te da čuvaju školski inventar. Od prije par godina Gradska uprava prepoznala je značaj obrazovanja i ulaganja u mlade, te shodno tome iz godine u godinu opredjeljuje sve više novca za obrazovanje. Tako je samo u ovoj godini predviđeno ulaganje oko 220 miliona dinara koje će pospješiti kvalitet i uslove rada u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Novog Pazara.

Vrijednost radova na rekonstrukciji Gimnazije je oko 70 miliona dinara. Nakon ove, planirana je i potpuna rekonstrukcija zgrada osnovnih škola „Bratstvo“ i “Desanka Maksimović”, vrijednost tih investicija iznosiće blizu 5 miliona eura.

Projekat potpune rekonstrukcije Gimnazije obuhvata zamjenu električnih, grejnih i vodovodnih instalacija, radove u učionicama i na fasadi, zamjenu kompletne stolarije, rekonstrukciju mokrih čvorova, ali i mnoge drugog posla se obavlja paralelno sa tim radovima.

Izvjesno je da će Novi Pazar dobiti uskoro još jednu osnovnu školu. Prema riječima gradonačelnika Biševca, Gradska uprava je trenutno u procesu kupovine parcele u Šutenovcu, a izgradnjom škole u tom naselju rasteretiće se Osnovna škola „Vuk Karadžić.

A. Ni.

 

 

 

Podeli