DruštvoVesti

Predstavljen E udžbenik za izradu džinsa

U okviu projekta “Putevi džinsa”, koji je realizovala novopazarska Škola za dizajn tekstila i kože, u Novom Pazaru je promovisan elektronski udžbenik džins odeće. Ovaj priručnik će biti dostupan na internetu i koristiće svim učenicima širom sveta za učenje izrade odevnih predmeta.

Škola za dizajn tekstila i kože, kao nosilac projekta bila je i domaćin promocije elektronskog udžbenika za izradu odevnih predmeta od džinsa, kojoj su prisustvovali predstavnici strukovnih škola Slovenije, Turske, ostalih gradova Srbije i regiona. Direktor ove obrazovne instutucije Meho Camović ističe zadovoljstvo postignutim rezultatima ovog partnerskog projekta.
Gosti i partneri, koji su prisustvoali promociji elektronskog udžbenika za izradu odevnih predmeta od džinsa kažu da je priručnih veoma značajan.

Elektronski udžbenik za džins partnerski su osmislili i izradili predstavnici nekoliko srednjih stručnih škola koje se bave dizajnom. Škola za dizajn tekstila I kože je ovaj projekat sprovela sa srednjim školama iz Maribora i Izmira. U projekat su uključeni i visoka strukovna škola iz Beograda i udruženje Kožarsko-tekstilnih škola Srbije. Elektronski priručnik sadrži uputstva i informacije za izradu muške, ženske i dečije odeće. Projekat u vrednosti od 68.000 evra omgućila je fondacija ERASMUS PLUS.

Podeli