Kultura

 Putevi džinsa

U Školi za dizajn tekstila i kože 1. septembra biće predstavljen elektronski udžbenik za džins odeću koji su partnerski osmilili i izradili predstavnici nekoliko srednjih stručnih škola, a koje se bave dizajnom. Domaćin promocije i nosilac projekta pod nazivom “Putevi džinsa” je Škola za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru.

S obzirom da je Novi Pazar, između ostalog, i grad džinsa nije slučajno što je izrada elektronskog udžbenika povjeren na prvom mjestu Školi za dizajn iz Novog Pazara kao vođi projekta, ali i partnerskim školama, Srednjoj školi za oblikovanje u Mariboru i sličnoj strukovnoj školi iz Izmira. U projekat su uključeni i Visoka strukovna škola u Beogradu, kao i Udruženje kožarsko-tekstilnih škola Srbije.

Elektronski priručnik sadržaće uputstva i informacije za izradu muške, ženske i dječje odjeće.  Udžbenik će nakon promocije biti dostupan na internetu i služiće kako učenicima tako i svima koji se bave izradom.

Kako je najavljeno svi odjevni predmeti koji se budu našli u udžbeniku biće predstavljeni i na posebno organizovanoj modnoj reviji. Projekat je omgućila Fondacija Erasmus plus.

 

Podeli