Sport

Ajla Lukač spremna za Jovanu Milovanović

Članica Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Ajla Lukač boriće se u subotu uveče na profi reviji u Novom Pazaru protiv Jovane Milovanović, u boks meču za rejting u pero kategoriji.

“Imali smo državna prvenstva u kik-boksu, a ovaj meč po pravilima profi boksa biće dobra provera forme za predstojeće Svetsko prvenstvo u kik-boksu, čiji je domaćin Sarajevo. Rivalku pozanjem iz kik-boksa. Nadam se dobrom meču i pobedi”, rekla je Lukač.

Bokserska revija u Novom Pazaru imaće ukupno devet borbi, a u glavnom meču za internacionalnu IBF titulu u superpero kategoriji snage će odmeriti Šerif Gurdijeljac i Bruno Tarimo Vifuavivili.

Početak revije u dvorani Pendik zakazan je za 18.30, a meč između Ajle Lukač i Jovane Milovanović peti je po redu.

“Jovana je fajterka. Dobra je u kik-boksu, gde je gibila od Ajle, ali ne znam kako boksuje. Ajla je dobro pripremljena i očekujem da će publika gledati kvalitetan meč. Prilika je da pred Svetsko prvenstvo u Sarajevu, koje je na programu u oktobru i gde će Ajla raditi disciplinu lou-kik, još malo poboljšamo ručnu tehniku”, kazao je trener Husein Dupljak.

Ajla Lukač nije radila profi boks od početka 2018. godine, a u tri dosadašnja meča ima pobedu nad Jasminom Nađ i dva poraza od Nine Radovanović, dok je Jovana Milovanović izgubila sva tri dosadašnja duela.

M. Minić

 

Podeli