Zabava

Google u tišinu predstavio novu opciju koja bi mogla oduševiti brojne korisnike

Više nema potrebe za prepisivanjem teksta s fotografija – Googleov softver sada bez problema može izdvojiti tekst iz slika ili screenshotova, kopirati ga i koristiti u dokumentima, za pretraživanje, dijeljenje i prijevod, piše Zimo.hr.

Bez prevelikih najava i sa samo jednom objavom na Twitteru, Google je najavio novu opciju unutar svoje aplikacije Google Fotografije koja bi mnogima mogla olakšati pretraživanje te kopiranje teksta iz snimljenih fotografija i screenshotova.

Klikom na opciju Google Lens (unutar aplikacije Fotografije) na fotografiji ili screenshotu, moguće je kliknuti na tekst koji vam je potreban i Google će ga prepoznati, označiti i prikazati na donjem dijelu ekrana. Uz prikaz odabranog teksta, pojavit će se i opcije za kopiranje teksta, pretraživanja Googlea za označenim pojmom, prijevoda teksta i dijeljenja teksta putem društvenih mreža, maila, platformi za komunikaciju.

Također, nova opcija unutar Googleove aplikacije omogućit će i lakše kopiranje teksta iz knjiga i časopisa koje čitate (dovoljno je, dakle, samo slikati stranicu i odabrati željeni tekst) te ga se može odmah snimiti u telefon ili podijeliti na Facebooku, WhatsAppu i drugim platformama, a moći će se i pretraživati fotografije prema tekstu u njima.

Iz Googlea kažu kako će nova opcija korisnicima biti dostupna od ovog mjeseca te će se moći koristiti unutar aplikacije na Androidima i Appleovim mobilnim uređajima te na web-verziji aplikacije – dok je na telefonima ova nova opcija dostupna i kod nas, na računaru ipak trenutno još nije dostupna svima.

GG

Podeli