DruštvoVesti

DUNP: Drugi upisni rok počinje 29. avgusta

Na  Državnom  univerzitetu  u  Novom  Pazaru   za upis na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija za septembarski upisni rok ostalo je ukupno  306 mesta  (210  na budžetu i 96 na samofinansiranju). Na Departmanu za matematičke nauke, u čijem sastavu su 2 studijska programa (Matematika i Informatika i matematika),  u drugom roku mogu da se upišu ukupno 92 studenata.

Na tehničkim naukama,  na računarskoj tehnici, građevinarstvu i softverskom inženjerstvu ima ukupno 58 slobodnih mesta i sva su na budžetu. Na   biomedicinskim naukama ostala su ukupno 22 slobodna mesta , dok će na Departmanu za biotehničke nauke moći da se upiše 35 brucoša. Malo bužetskih mesta, reč je o jednocifrenim brojevima,  ostao je na pravu,  poslovnoj informatici, studijama srpske književnosti i jezika, biologiji, rehabilitaciji  i sportu.

Podsetimo, školarine za samofinansirajuće studente nisu se povećavale, iznose od 50.000 do 60.000 dinara i mogu se platiti u više rata. Prijavljivanje  kandidata  za upis u septembarskom roku obaviće se 29.  i 30. avgusta, a prijemni ispiti polagaće se  2. septembra. Raspored polaganja biće objavljen na oglasnoj tabli i sajtu Univerziteta.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u  junskom  upisnom roku, na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija upisano  je 653 brucoša, od kojih će se 474  školovati o trošku budžeta.

 

Podeli