Kultura

Adelita Kadić pobjednica takmičenja “Glas Zemana”

Adelita Kadić iz Sarajeva pobjednica je  takmičenja Glas Zemana, koje je večeras održano u okviru drugog “World Music festivala Zeman” Drugo mjesto pripalo je Mili Smiljković iz Niša, a treću nagradu osvojio je Marko Manojlović iz Pirota.

Oni su bili najbolji od 13 finalista koji su izvodili pesme iz domena tradicionalne muzike.

Pobjednici je ove godine pripala novčana nagrada u iznosu od 700 evra, za drugo mesto nagrada je iznosila 400, a za treće 300 evra.

Prema riječima jednog od od članova žirija i umjetničkog koordinatora Kenana Mačkovića  u početku je bila ideja da bude 10 finalista, ali da je zbog jake konkurencije kvalitetnih izvođača u finalu nastupilo njih trinaest. On kaže da je žiri imao težak zadatak da odabere najbolje. U žiriju je bio i sevdalija Damir Imamović, prošlogodišnja pobjednica Zvezdana Novaković.

U okviru poslednje večeri “World Music festivala Zeman” nastupila je prošlogodišnja pobednica Zvezdana Novaković iz Slovenije.

Ovim je završen drugi Festival Zeman, manifestacija koja se različitim sadržajima, kroz muziku i muzičke radionice, bavi negom tradicionalane muzike, sevdaha, flamenka, izvođenjem svjetske muzike na tradicionalni način, ali i njihovih savremenih varijanti.

Podeli