Hronika

Opljačkana porodica iz Tutina! Ostali bez dokumenata, putnog osiguranja i novca u iznosu 8 650 evra

Na Fejsbuk stranici “Stari Dedo” osvanula je objava u kojoj administrator ove stranice prenosi iskustvo porodice iz Tutina, koja je nakon prenoćišta u motelu opljačkana. Administrator upozorava ostale Sandžaklije da vode računa o svojim ličnim stvarima u ovakvim i sličnim situacijama, a mi tekst prenosimo u cjelosti:

PAŽNJA, PAŽNJA, PAŽNJA!!!

UKAZUJEMO SVIM NAŠIM LJUDIMA IZ DIJASPORE NA JEDAN MOGUĆI PROBLEM SA KOJIM MOGU DA SE SUSRETNU PRILIKOM DOLASKA U SANDŽAK, UKOLIKO SE ZADRŽE NA OVOM MJESTU, TJ. U OVOM MOTELU KOJI SE NALAZI NA AUTOPUTU SUBOTICA-NOVI SAD, E-75.

Ovaj motel zvanično se zove “Kugla” i pripada porodici Mandić. U noći 27.07. na 28.07. u ovom motelu je opljačkana porodica iz Tutina, koja je nakon 20h vožnje iz Njemačke, izabrala ovo mjesto za odmor i konak sa svojom malom djecom.

Ostali su bez svih dokumenata, putnog osiguranja i novca u iznosu od 8.650 eura.

Porodica iz Tutina uredno je platila prenoćište. Umorni od dugačkog puta, zaspali su po dolasku. Nakon par sati u sobu ulaze ljudi koji su imali rezervni ključ i odnose ranac u kojem su se nalazila sva dokumenta i sav novac koji je ova porodica imala sa sobom.

Za cijeli događaj postoji i policijski zapisnik i potvrda. To nismo htjeli da objavimo, obzirom da na njemu stoji da se može iskoristiti samo u cilju regulisanja ličnih dokumenata i na sudu. Djelo je okarakterisano kao teška krađa iz člana 204, krivičnog zakona, a izvršilac je NN lice.

Porodica iz Tutina je uspjela nakon 12h od događaja da nekako stigne do svojeg zavičaja. Oštećena i skrhana od nanijetog bola. Niko im nije pružio ni riječ utjehe, a kamoli neku naknadu.

Tražimo od državnih organa da se počinioci pronađu, kazne, a našim ljudima vrate dokumenta i novac, obzirom da motel ima sigurnosne kamere!

Izvor: Sandžak danas/Stari Dedo

Podeli