Sport

Odbojkaši Novog Pazara kreću 5. avgusta

Odbojkaši Novog Pazara 5. avgusta počinju pripreme za predstojeću sezonu, a novi trener Goran Ilić rekao je da je ekipa još uvek u fazi formiranja i da predstoji žestok dvomesečni rad do početka prvenstva.

“Neke pozicije bi trebalo da budu rešene narednih dana, ali dobro je što smo kompletirali dijagonalu koju čine tehničar Aleksandar Ivković i korektor iz SAD Relija Dikson Speler, od koje očekujem da bude među najboljima u Srbiji. Bitno je da radimo punom parom, kako jedino i umem, pa nema razloga da se Pazar ne bori za visok plasman”, rekao je Ilić.

Ilić je među stručnjacima angažovanim na odbojkaškom kampu “Dejan Brđović” na Goču, gde treninge vodi i dugogodišnji prvotimac Novog Pazara Aldin Zoranić.

Sportski direktor Novopazaraca Kemal Šećeragić naveo je da je još uvek rano za procene, ali da veruje da će se biti u samom vrhu superligaške tabele.

“Fokusirani smo na sebe, ali osluškujemo šta rade drugi. U ovom trenutku, deluje da će Vojvodina biti najozbiljniji kandidat za trofeje, tu je i kragujevački Radnički. S još jednim primačem, mislim da ćemo biti kadri da se umešamo u borbu za vrh”, ocenio je Šećeragić.

Gost kampa na Goču bio je i selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić, čiju ekipu od 2. avgusta u poljskom Vroclavu očekuju interkontinentalne kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

“Čekaju nas dva ozbiljna rivala, domaćin Poljska i Tajland, a Portoriko je nešto slabiji. Neće biti lako, ali ćemo proći ako odigramo najbolje što možemo. Nadam se da ćemo uspeti da budemo prvi i da potom dobro raspoloženi odemo na Evropsko prvenstvo”, rekao je Terzić.

M. Minić

Podeli