DruštvoVesti

“Mirisi i ukusi Srbije” u selu Rudno

Turistička organizacija Kraljeva organizovala je sajam seoskog turizma u selu Rudno , koji je okupio predstavnike svih gradova u Srbiji. Predstavljeni su specijaliteti I potencijali zemlje, a štand Novog Pazara privukao je posebnu pažnju posetlica. Podršku Novopazarcima dao je i gradonačelnik Nihat Biševac.

Mirisi i ukusi Srbije danas su bili na jednom mestu, u selu Rudno u Kraljevu, koje je bilo domaćin trećeg sajma seoskog turizma. Preko 100 gradova i opština predstavilo je svoje potencijale za seoski turizam kao i gastronomsku ponudu svog kraja.

Podršku Novopazarcima na ovogodišnjem sajmu dao je I gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji ističe da Sandžak ima velike potencijale za razvoj seoskog turizma. Biševac je podsetio da je grad Novi Pazar svake godine iz gradskog budžeta ulaže sve veća sredstva za unapređenje poljoprivrede.

Novopazarski štand privukao je posebnu pažnju posetilaca. Ručni radovi naših žena, specijaliteti, promontivni materijal sa turističkima potencijalima i spomenicima kulture izazvali su veliko interesovanje.

Turistička organizacija Kraljeva ovu manifestaciju organizovala je uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije, Instituta za primenu nauke u poljoprivredi i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam Vrnjačka Banja.

Podeli