DruštvoVesti

Ispunjeno obećanje! Iz Ljajićevog ministarstva stižu sredstva za kompleks na jezeru Gazivode

Kako je potpredsednik Vlade i  ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ranije najavio, to Ministarstvo odobrilo je danas prvih 20.000.000 dinara za prvu fazu uređenja turističkog sportsko-rekreativnog kompleksa u naselju Vitkoviće na jezeru Gazivode.

Tim povodom je danas u Beogradu, direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA Samir Kačapor potpisao Ugovor  između regionalne agencije SEDA, koja je nosilac projekta, i Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija.

 

”To znači da će već od danas projekat koji podrazumeva izgradnju plaže, ribarske staze, kajakaške staze i sportsko rekreativnih objekata zvanično početi sa realizacijom. Predviđeno je da u prvoj fazi krenu zemljani radovi, odnosno nasipanje plaže i uređivanje priobalja, kao i postavljanje odmorišta. To su projektom predviđene aktivnosti za ovu, a biće nastavljene i naredne godine. To praktično znači da će građani Novog Pazara ali i okolnih mesta moći da koriste plažu i druge sportsko rekreativne sadržaje već naredne letnje sezone” kazao je direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA Samir Kačapor za RTV Novi Pazar.

 

Senada Kalić

Podeli