Sport

Kolašinac: Postepeno pojačavamo ritam

Trener fudbalera Jošanice Kenan Kolašinac rekao je da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema, kao i da očekuje da se grupi od oko 20 igrača uskoro priključe još jedan golman i napadač.

“U drugoj smo sedmici trenažnog procesa, sve ide po ustaljenom šablonu i igrači dobro znaju šta u ovom periodu tražim od njih. Postepeno ćemo pojačavati intenzitet rada, a očekujem da oformimo grupu od oko 25 igrača, koja bi trebalo da iznese najveći teret u nastupajućoj sezoni”, rekao je Kolašinac.

“Ostali smo bez nekih nosilaca igre, poput Seada Hadžibulića, Jasmina Koča i Luke Šarca, blizu odlaska je naš najbolji strelac Sadin Smajović, a Edin Ličina je još povređen. Stigao je Adnan Đerlek i još neki mladi igrači Novog Pazara”, dodao je on.

S ekipom trenutno nisu ni iskusni štoper Edin Ferizović i nedovoljno oporavljeni Džemil Džamović, koji bi trebalo da se uključe u trenažni proces.

Jošanica je na Gradskom stadionu odigrala i kontrolnu utakmicu s Novim Pazarom, koja je završena rezultatom 2:2.

“Pazar je pogonu duže od dve sedmice, pa taj test smatram uspešnim. U nastavku priprema igraćemo 20. jula protiv Tutina, 24. sledi duel s juniorima Partizana u Brzeću, dok je 27. rival Bane. Potom, 3. avgusta jedna ekipa će odmeriti snage sa Novim Pazarom 1928, a dan kasnije zakazan je meč protiv Mokre Gore”, naveo je Kolašinac.

Sezona u Srpskoj ligi Zapad startuje 17. avgusta.

M. Minić

Podeli