DruštvoVesti

Novopazarska Gimnazija uskoro u novom ruhu

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji novopazarske Gimnazije još uvek su u toku i odvijaju se planiranom dinamikom. Glavni inicijator projekta rekonstrukcije škole je Grad Novi Pazar u partnerstvu sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije. Projekat je vredan oko sedamdeset miliona dinara.

Raspust je idealno vreme da se radovi na školi nesmetano odvijaju .Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, obišao je danas radove i tom prilikom istakao da će lokalna samouprava i dalje nastaviti da ulaže u obrazovanje kao i u ovom slučaju. “Potpunom rekonstrukcijom Gimnazije  stvoriće se bolji uslovi za izvođenje nastave što će umnogome olakšati rad i nastavnom kadru a i učenicima”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac. On je najavio da će u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Republike Srbije, po završetku radova na ovoj školi početi radovi, takođe na kompletnoj rekonstrukciji, u OŠ”Bratstvo” i OŠ”Desanka Maksimović” .

“Da lokalna samouprava ulaže sve svoje kapacitete i mogućnosti da građani Novog Pazara imaju što bolje uslove za život dokaz su mnoga gradilišta u gradu”, dodao je prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac. Podsetio je da se u gradu radi na putnoj infrastrukturi, izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže,  sportskih objekata i terena, trgova u centru grada, da se ulaže u zdravstvo i naravno u školstvo.

Diplomirani inženjer arhitekture Elvir Hamidović kaže da se svi radovi izvode u skladu sa planskom dokumentacijom i da je zadovoljan dinamikom kojom radovi teku.”Zaista ova škola posle toliko dugo vremena zaslužuje da bude potpuno rekomstruisana te da I đaci I nastavnici zaslužuju da imaju najbolje uslove za rad”, rekao je Hamidović.

“Ja sam trenutno najsrećniji i najzadovoljniji direktor jedne obrazovne institucije u Novom Pazaru jer Gimnazija je škola koja je zaista zaslužila da dobije novo ruho jer je izrodila mnogo dece koja su postizala najbolje rezultate na svim takmičenjima kako u zemlji tako i van skoro iz svih predmeta i oblasti”, kazao je direktor Gimnazije Nermin Dražanin.

Lokalna samouprava zahvaljuje porodici Smailbegović što je imala razumevanja i dozvolila da se izvedu radovi na fasadi škole čiji se deo nalazi na njihovom posedu. Rok za završetak radova na Gimnaziji je 150 radnih dana. Kada počne nova školska godina, gimnazijalci će ući u bukvalno nove učionice koje će  biti opremljene a spoljašnji radovi će biti ostavljeni za kraj rekonstrukcije.

B.V.

Podeli