DruštvoVesti

Novi Pazar za bolje uslove života IRL i povratnika

Javni poziv za izbor korisnika za dodelu ekonomskih grantova povratnicima po osnovu Sporazuma o readmisiji sprovodi se u okviru projekta “Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika.

“Projekat finansira Evropska unija kao deo šireg programa “EU podrška održivim rešenjima za interno raseljenje i reintegraciju povratnika”. Realizuje ga Grad Novi Pazar u partnerstvu sa Muslimanskim humanitarnim društvom “Merhamet-Sandžak”.

“Javni poziv je raspisan 12. jula i traje 30 dana. U okviru poziva dodeljuje se 11 grantova za ekonomsko osnaživanje u vidu opreme u vrednosti od 1.500 evra bez PDV. Pravo učešća na javnom pozivu imaju svi povratnici iz inostranstva koji su vraćeni posle 1.januara 2008.godine”, kazao je član gradskog veća Fevzija Murić.

Javni poziv je objavljen na oglasnim tablama Grada, Povereništva za izbeglice i migracije i Muslimanskom humanitarnom društvu “Merhamet-Sandžak” kao i na web sajtovima Grada i Merhameta.

Dokumentacija potrebna za prijavu na poziv se može preuzeti u kancelarijama MHD “Merhamet-Sandžak”, Kragujevačka 12, Novi Pazar u vremenu od 10-14h.

B.V.

Podeli