DUNP: Upisana 653 brucoša

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u  junskom  upisnom roku, na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija upisano  je 653 brucoša, od kojih će se 474  školovati o trošku budžeta.

U ovom upisnom roku  popunjena su sva mesta na studijskim programima: arhitektura, vaspitač  u predškolskim ustanovama  i engleski jezik i književnost.  Malo bužetskih mesta, reč je o jednocifrenim brojevima,  ostao je na pravu,  poslovnoj informatici, studijama srpske književnosti i jezika, biologiji, rehabilitaciji  i sportu. Zanimljivo je da na Departmanu za tehničke nauke, koji ima 4 studijska programa, nije ostalo ni jedno mesto na samofinasiranju.

Za  septembarski upisni rok ostalo je ukupno 306 mesta  (210  na budžetu i 96 na samofinansiranju).

Na Departmanu za matematičke nauke,   u drugom roku može da se upiše ukupno  92 studenata,  na tehničkim naukama 58 (samo na bužetu),  biomedicinskim 22, dok će na Departmanu za biotehničke nauke biti 35 mesta.

Za preostala slobodna mesta na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, kandidati će se prijavljivati po konkursu,  u septembarskom upisnom roku.

Podeli