Društvo

Uz nova vozila do bolje javne higijene

Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” bogatije je od danas za jedan kamion autopodizač i jedno vozilo čistač, a stiglo je i 70 novih PVC kontejnera. Sve to će, prema rečima direktora ovog preduzeća, Emina Omerovića, u značajnoj meri unaprediti usluge u oblasti javne higijene u Novom Pazaru.

”Gradska čistoća” je do danas raspolagala jednim kamionom autopodizačem iz 2007. godine. Noviji kamion 50 odsto većeg kapaciteta i snage, doprineće efikasnijem radu u oblasti sakupljanja klaničnog otpada – ističe Omerović. U održavanju javne higijene na gradskim ulicama – dodaje – radnicima Čistoće olakšaće posao i takozvani čistač, kao i novi PVC kontejneri.

”Sad trenutno u krugu imamo dva nova vozila: čistilica, koja ima mnogo jači kapacitet nego postojeće, i kamion autopodizač koji služi namenski za zbrinjavanje klaničnog otpada. Itekako će se odraziti na kvalitet usluge u pozitivnom smislu. Građani će to osetiti. Tu je i 70 kontejnera. Naše preduzeće, koliko je moguće vodi računa da smo mehanizaciono opremljeni i da poboljšavamo, kako uslove našim radnicima za zbrinjavanje komunalnog otpada, tako i kvalitet usluge prema građanima”, kazao je Omerović. Istakao je da Gradska uprava i gradonačelnik Nihat Biševac, imaju razumevanja za probleme sa kojima se suočavaju na terenu, i svesrdno pomažu u njihovom prevazilaženju.

U održavanju javne higijene, naglašava Omerović, potrebno je i da građani pokažu razumevanje, u smislu redovnijeg izmirivanja obaveza prema ovom preduzeću. On je takođe podsetio da je Gradska čistoća i prošle godine značajna sredstva uložila za nabavku kamiona kipera, dva nova kamiona smećara, jedan buldozer i 2 pogrebna vozila.

S.Lj.

 

Podeli