Dve samouslužne servisne stanice za bicikliste donacija Novom Pazaru od kompanije “Imlek”

 Kompanija “Imlek” nastavlja svoju društveno odgovornu akciju, pa je pored Sombora, Niša, Novog Sada i Beograda, sada i Novi Pazar bogatiji za dva samouslužna servisa za bicikle. Novopazarci će moći da na dve lokacije u gradu provere ispravnost svog bicikla, otklone eventualne kvarove i napumpaju gume, i to u centru Novog Pazara, ispred gradske uprave i na rekreacionom centru ispred sportsko-sajamske hale Pendik. Kao i do sada, akcija koju sprovodi brend Balans+, a koja je u skladu sa vrednostima koje isti neguje, za cilj ima podsticaj stanovnika Novog Pazara na bavljenje fizičkom aktivnošću, praćenu izbalansiranom i raznovrsnom ishranom.

Zahvalnost Imleku uputio je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekavši da Grad Novi Pazar, kao jedan od gradova sa najmlađom populacijom u Evropi, ima veliki potencijal za razvoj biciklizma i ekoloških vidova prevoza. Kazao je i da je donacija kompanije Imlek u vidu dve biciklističke servis stanice u skladu  sa aktivnostima koje Grad planira a tiču se projekta izgradnje biciklističke staze u okviru rekonstrukcije keja reke Raške. Jovan Bugarčić, direktor marketinga kompanije Imlek tođe izražava zadovoljstvo  što ovu veliku društveno odgovornu aktivnost nastavljaju  baš u Novom Pazaru, koji su prepoznali kao grad sa izuzetnim potencijalom za razvoj biciklizma.  Bugarič je dodao da na ovaj način kompanija Imlek  dodatno motiviše Novopazarce koji se bave fizičkom aktivnošću i vode zdrav život. Saradnjom sa Imlekom  zadovoljan je i direktor JP “Parking servis”, Armin Mehović.

“Zahvaljujem kompaniji “Imlek” na ovoj donaciji i nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati a naše sugrađane želim da zamolim da čuvaju ovu opremu gde se nalazi alat za sitne popravke i pumpa za naduvavanje guma, kako bi što duže trajala”, kazao je  Mehović. On je najavio da  novopazarski “Sportski savez” i JP “Parking servis” planiraju da u skorije vreme sprovedu još neku zajedničku akciju a jedna od njih je, prema rečima direktora Sportskog saveza Emira Mehmedovića obezbeđivanje više parking prostora u gradu za bicikliste.

Ovakve akcije koje lokalna samouprava sprovodi sa mnogim  javnim preduzećima, kompanijama, gradovima i zemljama samo su potvrda da sve što se radi, radi se da Novi Pazar bude što lepši i uređeniji i da svi građani imaju bolje uslove za život.

B.V.

Podeli