SportVesti

Vikend u znaku atletike: Novi Pazar domaćin Kupa Srbije

Atletika: Predstojeći vikend u Novom Pazaru biće u znaku atletike kada će se okupiti preko 200 takmičara a sve u okviru trećeg kola Kupa Srbije u atletici. Organizatori najavljuju da će ovo biti masovnije od prethodnih nadmetanja održanih u Beogradu i Sremskoj Mitrovici.

Treće kolo Kupa biće i kvalifikaciono za finale Kupa čiji će domaćin, za dve nedelje, takođe, biti Novi Pazar, kazao je direktor takmičenja Ermin Ziljkić.

On je istakao da će ovo biti dobra uvertira za finale Kupa, ali i odlična proba za atletičare koji će, kakoje najavio,  uskoro nastupiti na međunarodnim takmičenjima. On je najavio da će na Atletskom stadionu, između ostalih, nastupiti Elzan Bibić, Olivera Jevtić i Amela Terzić i dodao da se kvalitetna ostvarenja očekuju u tehničkim disciplinama. Najzanimljiviji će ipak biti okršaj u bacanju kugle između Asmira Kolašinca i Armina Sinančevića.

Atletičarki Novog Pazara Ameli Terzić drago je da je Novi Pazar domaćin tako kvalitetnog takmičenja. Ona je poručila da će ljubitelji sporta biti u prilici da vide najbolje atletičare Srbije i regiona. Inače, Amela će nastupiti na 3.000 metara.

Organizatori takmičenja su Atletski klub Novi Pazar, Sportsko-sajamska ustanova “Pendik” i gradski Sportski savez, uz pokroviteljstvo Gradske uprave.

Direktor Sportskog saveza Emir Mehmedović podseća da je Novi Pazar grad sporta, te da je i ranije bio domaćin brojnih manifestacija. On je izrazio uverenje da će i sada Novi Pazar biti dostojan domaćin i da će organizacija biti na zavidnom nivou.

Organizatori poručuju da gledaoce i ljubitelje atletike predstojećeg vikenda u Novom Pazaru očekuje bogat dvodnevni program na Atletskom stadionu i pozivaju sve da dođu i podrže najbolje profesionalne atletičare, od kojih se, kažu, mnogi spremaju za Svetsko prvenstvo u Dohi.

 

Katarina R. i Senada K.

 

Podeli