VestiZanimljivosti

Svetska premijera ”DUCATO ELECTRICA“: „Fiat profesional“ i na struju!

Novi“dukato“ je uspeo u pokušaju da se poboljša, kroz evoluciju koja ne prestaje već skoro 40 godina

Na svetskoj premijeri novog modela „Fiat ducato MY2020“, evolucije najprodavanijeg modela u klasi,koji je ispunjavao čitav spektar potreba svojih korisnika svih 38 godina, brend „Fiat Professional“ je omogućio i prvi pogled na model “Ducato Electric“– potpuno električnu BEV (baterijsko električno vozilo) verziju ovog vozila – koja će se naći u prodaji tokom 2020. godine i u paru sa modelom “Ducato Natural Power“ koji ide na prirodni gas i time zaokružiti ponudu modela koji idu na alternativni pogon.

Novi“dukato“ je uspeo u pokušaju da se poboljša, kroz evoluciju koja ne prestaje već skoro 40 godina. Odlične performanse, briga o životnoj sredini i ozbiljan fokus na ukupne troškove vlasništva odgovaraju na različite potrebe svakog profesionalnog zadatka. Najbogatija ponuda za jedno vozilo koje je orijentisano „potpuno ka progresu“, sa sofisticiranim i prepoznatljivim stilom i vrhunskom tehnologijom.

Ovakav način razmišljanja podvlači i ono što je korišćeno i kod modela Ducato Electric, prvog potpuno električnog modela brenda, dizajniranog i razvijenog u skladu sa najvišim standardima kvaliteta FCA grupe.

 

Pored toga što nudi ceo asortiman verzija,“dukato elektrik“ će takođe imati modularne opcije veličine baterije, sa autonomijama od 220 do 360 km (NEDC ciklus) i različitim konfiguracijama za punjenje. U kombinaciji sa impresivnim performansama: brzina ograničena na 100 km/h kako bi se optimizovala potrošnja energije, maksimalna snaga od 90 kW i maksimalni obrtni momenat od 280 Nm.

Pored toga, novi električni motor ne oslabljuje najjaču osobinu modela Ducato: najbolju zapreminu prtljaga u klasi, od 10 do 17m3, i vučnu snagu do 1.950 kg, što je takođe najbolje u kategoriji.

 

Izvor: Večernje novosti

 

Podeli