VestiZanimljivosti

Novi dizajn Samsunga: Iako izgleda kao običan telefon, kada ga razvučete on postaje tablet

Za kreativne umove koji osmišljavaju nove dizajne pametnih telefona u “Samsungu” nijedna ideja nije previše čudna. Nakon neuspeha prvog savitljivog smartfona, kompanija je upravo patentovala novi telefon, a njegov dizajn je potpuno drugačiji.

Na fotografijama se vidi pametni telefon sa displejem koji se može sa bilo koje strane razvući u uređaj veličine tableta.

 

“Samsung” je do sada imao niz neobičnih smartfona, uključujući “Galaksi fold”, a kompanija i dalje obećava da će lansirati telefon sa fleksibilnim ekranima, savitljivim displejima, telefone koje nosite oko zgloba i drugo.

Što se tiče novog dizajna, koncept je patentiran 11. juna. Kako se opisuje, mehanizam za savijanje koristi se da se uređaj smota i razmota u skoro tri puta veći, navodi Bgr.com. Uređaj za savijanje je smešten u produžni ram sa leve i desne strane aparata. Široka ivica na vrhu i dnu sadrži važne komponente kamere i prijemnika, kako i motor za mehanizam za savijanje.

Tu, naravno, može da se pojavi niz problema, uključujući lak ulazak prašine u uređaj, ali je svakako početak razvoja novog dizajna. Novi telefon, međutim, neće se skoro naći u prodaji – smartfoni sa savitljivim, fleksibilnim ekranom tek treba da se pokažu na globalnom tržištu.

 

Izvor: Blic

Foto: Foto: Samsung, LetsGoDigital / Promo

 

 

Podeli