DruštvoVesti

Počinje “Prijepoljsko kulturno leto”

U Prijepolju sutra počinje manifestacija Prijepoljsko kulturno leto koja će ponuditi brojne muzičke i kulturno – umetničke događaje. U okviru ovog projekta koje finasira Ministarstvo za lokalnu samoupravu, planirano je nekoliko koncerata i manifestacija, a biće ovo prilika da Dom kulture, obeleži i značajan jubilej – četiri decenije postojanja i rada.

Program počinje u biblioteci gde će od 10 do 15 časova  biti organizovan  okrugli sto zavičajnih odeljenja  na temu “Bibliotečki, zavičajni fondovi – polivalentne baze za pročavanje sakralne baštine”.

Istog dana Biblioteka će u okviru projekta „ Digitalni građanin“ predstaviti programerske veštine mladih, a Festival domaće radinosti koji na platou Doma kulture organizuje Turistička organizacija, biće održan  u 18 sati. Program se nastavlja u Domu kulture gde će biti priređena izložba slika i plakata, koje predstavljaju retrospektivu rada ove kulturne ustanove koja obeležava četiri decenije postojanja.  Iste večeri Radio televizija Srbije će sa Platoa Doma kulture uživo emitovati u emisiju „ Najlepše narodne pesme“.

Priliku da pokažu svoj talenat dobiće i neafirmisani mladi muzičari Prijepolja koji će na platou Doma kulture, 5. jula u 21 čas, održati koncert. Biće to „zagrevanje“ za sledeći događaj –   koncert pop grupe „Ministarke“, koji je takođe zakazan na platou Doma kulture.

U subotu. 6. jula, Muzej organizuje etno postavku u kući Jusufagića koja će za posetioce biti otvorena od 10 do 18 časova. Program se nastavlja Smotrom izvornog stavaralaštva u 19, 30 sati.   Iste večeri Turistička organizacija na platou Doma kulture organizuje i manifestaciju „Đakonije sa tromeđe“. Plato će, sasvim sigurno, biti popunjen „do sitnih sati“, jer sledi koncert Ane Bekute.

Četvrtog dana obeležavanja Dana opštine Prijepolje, Dom kulture organizuje izložbu radova koji su prispeli na konkurs „Dom kulture u mom oku” .  Iste večeri biće podeljene i nagrade za najbolje radove.

U nedelju, 7. jula u Prijepolju će, u okviru svoje letnje turneje po Srbiji, od 9 do 11 časova, gostovati „Šarenica“ RTS.

Svečana sednica Skupštine opštine Prijepolje, na kojoj će biti uručene povelje, priznanja i nagrade najzaslužnijim pojedincima i kolektivima, zakazana je u 13 časova.

K.R.

Podeli