DruštvoVesti

Na teritoriji Novog Pazara počela berba i otkup maline za 140 dinara po kilogramu

Na teritoriji Novog Pazara počela je berba maline. Ne mogu se baš svi poljoprivrednici pohvaliti dobrim rodom i kvalitetom maline koji je i presudan prilikom otkupa, koji je ovih dana i počeo po cijeni od oko 140 dinara po kilogramu.

Za razliku od svojih kolega u Srbiji, poljoprivredni proizvođači ovog kraja mogu biti zadovoljni rodom koji je ove godine na prosečnom nivou. O toj temi i ostalim detaljima bilo je riječi na sastanku Odbora za uzgoj i plasman roda maline koji čine poljoprivrednici, otkupljivači maline i stručnjaci iz Međuopštinske unije poljoprivrednih proizvođača.

Predsjednik MOUPU Ismet Sajtarić pozvao je sve poljoprivrednike da ukoliko nisu potpisali ugovore sa hladnjačarima to učine što prije, te se sa njima dogovore o preuzimanju gajbi za distribuciju maline.

Za razliku od svojih kolega u srbiji ovdašnji proizvođači mogu biti zadovoljni i otkupnom cijenom „crvenog zlata“ koja trenutno iznosi oko 140 dinara za kilogram maline A klase.

Boljem rodu i kvalitetu maline, smatraju stručnjaci u velikoj mjeri doprinjeće i 121 sistem za navodnjavanje kap po kap koliko je Gradska uprava Novog Pazara donirala poljoprivrednim proizvođačima.

A. Ni.

Podeli