DruštvoVesti

Tvojih pet minuta nekom život znači

 Institut za transfuziju krvi Srbije i novopazarski Crveni krst dva puta mesečno organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi. Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Ljiljane Kostić, mesečne potrebe rezervi krvi za našu bolnicu su 130 jedinica a da se u ovakvim akcijama retko pokupi ta količina. Apelovala je na sve građane koji se zdravstveno dobro osećaju a naročito na mlađu populaciju da daju svoj doprinos i na taj način spasu nekome život.

U dosadašnjim akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi pomenuta količina jedinica krvi prikupljena je samo jednom u Gimnaziji kada se odazvao veliki broj đaka, studenata i profesora. “Kako je Novi Pazara najmlađi grad u Evropi, malo je omladine koja se odaziva ovakvim akcijama a trebalo bi da to učine”, kazala je sekretarka novopazarskog Crvenog krsta Ljiljana Kostić.

Oni koji znaju značaj ovakvih akcija danas su se i odazvali i kako kažu sama pomisao da će nekome pomoći i spasiti život daje im još veću motivaciju.

Nije na odmet da još jednom uputimo apel našim sugrađanima koji su nadaleko poznati kao humanisti, da apelujemo na mlade da se odazivaju ovakvim akcijama i daju krv koja ostaje u banci krvi u našoj Opštoj bolnici i koristi se za potrebe lečenja naših sugrađana. Uvek imajte na umu da ova dragocena tečnost može zatrebati nekom vama bliskom.

 

B.V.

Podeli