DruštvoVesti

ODLOŽENO POLAGANJE MALE MATURE IZ MATEMATIKE! Procureli zadaci, test pomeren za četvrtak!

 Osmaci su jutros u 9h trebali da polažu test iz matematike u okviru male mature ali je polaganje odloženo za četvrtak, 19.jun 2019.godine zato što je sinoć test “procureo”  i počeo da kruži među đacima.

“Ja moram da izrazim žaljenje pre svega zbog naših učenika koji su ovih dana imali veliku tremu i koji su jutros  imali pravo da dođu u svoje škole i polažu test onako kao dolikuje”, kazala je za našu televiziju pomoćnica ministra prosvete, Vesna Nedeljković koja sa komisijom vrši proveru u OŠ”Bratstvo”.

Nedeljkovićeva je rekla da već postoje određena saznanja odakle su mogli testovi da “procure” jer su u stalnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova ali nije mogla ništa konkretno da izjavi jer su u toku istražne radnje. Kazala je i to da Ministarstvo prosvete uvek ima rezervne testove,odnosno plan”B”, upravo zbog ovakvih situacija i da će deca danas odmarati a već sutra moći da polažu kombinovani test kako je  planirano a u četvrtak će biti polaganje matematike .

Vesna Nedeljković je prenela poruku ministra prosvete Mladena Šarčevića koji je rekao “Svako ko je odgovoran za ovo što se desilo podneće debeo teret odgovornosti i biće sankcionisan a mi ćemo istražiti do kraja ko je ugrozio polaganje završnog ispita  i ko je pre svega ovo učinio deci”.

Da podsetimo, zamenica ministra prosvete Vesna Nedeljković sa komisijom je trenutno u OŠ”Bratstvo” u Novom Pazaru i vrši se provera testova a prema njenim prvim saznanjima, za sada, kako nam je rekla, ova osnovna škola ne nalazi se na “crnoj listi” osumnjičenih za ovaj nemili događaj.

Nakon provere, Nedeljkovićeva će dati konačan izvešaj i izajavu za medije kako bi ova saznanja bila potpuno tačno.

 

B.V.

Podeli