Kultura

Nagrađeni najbolji učesnici takmičenja iz vjeronauke

U novopazarskom Domu kulture uručene su nagrade najboljim učesnicima takmičenja iz islamske vjeronauke na nivou novopazarskih srednjih škola. Kako ističu vjeroučitelji interesovanje učenika  bilo je veliko, a takmičari iz svih novopazarskih srednjoškola pokazali su zavidno znanje o vjeri. Osamnaest takmičara stiglo je do finala, dok je pet najboljih osvojilo vrijedne nagrade.

” Komisija je imala jedan, ni malo lak, zadatak. Nijanse su odlučile o tome ko će biti pobjednik”, rekao je vjeroučitelj, Kemal Hasanović.

Prvo mjesto osvojila je učenica Gimnazije Fatima Košuta, drugo Ajša Halitović iz Medicinske škole, a gimnazijalke Elfija Pilica, Ena Baždar i Sara Mulić osvojile su treće, četvrto i peto mjesto. Sve one su kao nagradu dobile mobilne telefone. Nekada su se ovakvim znanjem mogli pohvaliti prvenstveno učenici medrese, a sada i veliki broj učenika svih srednjih škola u gradu.

” Aktivnost vjeroučitelja u školama je urodila plodom. Veliki je značaj za nas i našu omladinu. Pored svega što se mladima danas nudi veoma je važno da oni pokazuju ovakve rezultate”, rekao je muftija sandžački, Senad ef. Halitović.

Organizatori ove manifestacije su Udruženje vjeroučitalja i Islamska zajednica Srbije u saradnji sa Dijanetom Republike Turske. Manifestaciju je pratio bogat kulturno-vjerski program.

Podeli