DruštvoVesti

Cisterne sa vodom u visinskim zonama, vodosnabdevanje i dalje otežano zbog zamućenosti vode

Zbog visokog nivoa zamućenosti vode koju su prouzrokovale intenzivne padavine pre dva dana, vodosnabdevanje u Novom Pazaru, pre svega u visinskim zonama je otežano, a takvi stanje će biti nastavbljeno sve dok se novi zamućenosti ne smanji. Zbog povećane zamućenosti sirove vode smanjena je proizvodnja na filterskom postrojenju na 50%, što utiče na vodosnabdevanje potrošača u visinskim zonama a najteže je u II i III visinskoj zoni.

Kako bi donekle olakšali građanima u ovim kritičnim zonama, radnici JKP “Gradska čistoća” poslali su cisterne sa pijaćom vodom u prioritetne delove grada. Prema rečima tehničkog direktora ovog javnog preduzeća, cisterne će kružiti po ugroženim zonama kako bi građani mogli da se snabdeju pijaćom vodom.

“Prioritetna naselja koje će. Jedna cisterna se nalazi u Ulici Ruđera Boškovića dok je druga u naselju Potok, odnosno kod Gerontološkog centra. Sve prijave od građana koje smo dobili d anemaju vode uzeli smo u obzir i do svih ćemo doći” – rekao je Skenderović.

Kako je istaknuto na sinoćnem Štabu za vanredne situacije vodosnabdevanje će biti regulisano tek pošto bude smanjenjena zamućenost sirove vode na izvorištu reke Raške i prestankom padavina.

Ovaj problem može da potraje i par dana.

Podeli