PolitikaVesti

Ljajić i Mominah o unapredjenju saradnje dve zemlje

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom Saudijske Arabije na nerezidencijalnoj osnovi Hanijem bin Abdulahom Mominahom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje. Ljajić i Mominah su se tokom sastanka saglasili da su politički odnosi Srbije i Saudijske Arabije iz godine u godinu sve bolji, ali i da postoji prostor za dodatno unapređenje ekonomske saradnje.

U tom smislu, Ljajić i Mominah su konstatovali da u oblastima poljoprivrede, prehrambene industrije, turizma, građevinarstva i infrastrukture postoji veliki potencijal koji bi doprineo povećanju obima robne razmene.

Ljajić je izrazio očekivanje i da će saudijska strana uskoro odgovoriti na predlog Srbije za potpisivanje bilateralnih sporazuma o ekonomsko – tehničkoj saradnji, podsticanju i zaštiti investicija i saradnji u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija, čime bi se zaokružio pravni okvir za čvršće ekonomsko povezivanje dve države.

Podeli