Sport

Novi Pazar – Dinamo 30:30

Rukometaši Novog Pazara i gostujućeg Dinama odigrali su danas nerešeno, 30:30 (15:16), u utakmici poslednjeg kola plej-ofa Superlige.

Sastav iz Pančeva imao je prednost tokom većeg dela susreta, u 23. minutu bilo je 14:8 za goste, a pri rezultatu 30:30 golman Pazaraca Janko Gemaljević odbranio je sedmerac Veljku Milošević dosuđen u poslednjoj sekundi.

Najbolji u domaćem timu sa osam odbrana bio je čuvar mreže Irfan Ćosović, koji u poslednjem meču u karijeri proglašen za igrača utakmice.

U redovima Novopazaraca istakli su se Armin Kaltak sa sedam, Zlatko Rakić i Stefan Šaponjić sa po šest, Aleksa Maksić sa pet i Savo Slavuljica sa četiri gola.

Najefikasniji kod Dinama bio je šestostruki strelac Miloš Kostadinović, a pratili su ga Miloš Savić sa pet, te Veljko Milošević, Nikola Jezdimirović, Ivan Distol i Miloš Barudžić sa po četiri gola, dok je golman Dejan Zlatanović upisao 13 odbrana (tri sedmerca).

Vojvodina je prvak sa 17 bodova, a u SEHA ligi naredne sezone igraće i drugoplasirana Metaloplastika, koja je osvojila 13 bodova.

Dinamo je četvrti u konkurenciju šest najboljih timova u Srbiji sa 11 bodova, a Novi Pazar peti sa pet bodova.

M. Minić

Podeli