Brojni gosti na iftaru kod ministra Ljajića

Uz ilahije i kaside i najlepši pogled koji se širi nad Novim Pazarom, na atletskom stadionu iftarilo je preko 2 hiljade postača. Domaćin im je bio ministar i potpredsednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić.

Među brojnim Novopazarcima bili su i ugledni gosti iz Turske. Delegaciju te zemlje predvodili su ministar sporta  u Vladi Mehmet Kasapoglu, ambasador Turske Tanžu Bilgić i predstavnici Udruženja „Sandžak-Bosna“.

Iftaru su prisustvovali i čelnici Novog Pazara, Sjenice i Tutina Nihat Biševac, Hazbo Mujović i Kenan Hot sa saradnicima, kao i predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo i rukovodstva brojnih važnih organizacija.

„Iz godine u godinu sve su bolji odnosi Srbije i Turske.  Znamo da je Novi Pazar most te saradnje, a i sport spaja, pa smo mi tako ugostili sada ministra sporta iz te, nama drage, zemlje. Novi Pazar postao je prepoznatljiv po sportu i to je veoma važno“, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i najavio rekonstrukciju stare sportke hale u tom gradu i brojne druge poslove na insfrastrukturi.

On kaže da mu je drago što će gosti poneti najlepše utiske iz Novog Pazara.

Biševac: Novi Pazar je most saradnje Srbije i Turske. Sport je takođe važan i on nas spaja. Drago mi je što je na iftaru i ministar sporta Turske.

„Drago mi je i čast mi je što sam među vama . U ovom mubarek danu, vi ste nam otvorili vašu trpezu i vaše sofre. Hvala i neka vam je sve sa berićetom.  Neka vam Allah ukabuli post i neka je mubarek Ramazan,  ali i Bajram koji dolazi. Sandžak je u našim srcima. Sandžak živi zajedno sa nama. Ne zaboravite da naša srca zajedno kucaju.  Iako mi nismo ovde, naša srca su zajedno. Ja vam prenosim najsrdačnije pozdrave od našeg predsednika Redžepa Taipa Erdogana. Kada sam rekao predsedniku Erdoganu da ću doći ovde na iftar on je bio presrećan, i rekao je da vam prenesem najsrdačnije pozdrave od njega“, kazao je ministar Mehmet Kasapoglu.

Za predsednika BNV Esada Džudža zajednički iftar je bio poseban događaj.

„Ovaj iftar je trijumf bošnjačkog jedinstva, razumevanja i dokaz da Bošnjaci mogu da se druže i da koriste blagodati iftara i Ramazana i tako učvrste jedinstvo, ali i dobru volju . Ovaj zajednički iftar bio je prilika da se pošalje lepa poruka našoj braći muslimanima u Bosni i Turskoj“, kazao je Džudžo i naglasio važnost trilaterale.

Džudžo: Ovaj iftar je trijumf bošnjačkog jedinstva, razumevanja i dokaz da Bošnjaci mogu da se druže i da koriste blagodati iftara i Ramazana i tako učvrste jedinstvo, ali i dobru volju.

Brojni Novopazarci koji su posle dugog postačkog dana zajedno iftarili na novoizgrađenom stadionu izrazili su zadovoljstvo, jer su to učinili u nesvakidašnjem okruženju sa svojim sugrađanima.

Ovo je treća godina kako najvažniji i najugledniji bošnjački lider u Sandžaku i Srbiji, Rasim Ljajić organizuje zajedničke iftare za svoje sugrađane postače i  brojne ugledne goste.

Z.M. –   S. LJ.

Brojni Novopazarci koji su posle dugog postačkog dana zajedno iftarili na novoizgrađenom stadionu izrazili su zadovoljstvo, jer su to učinili u nesvakidašnjem okruženju sa svojim sugrađanima.

Podeli