DruštvoVesti

Grad Novi Pazar organizuje Sajam obrazovanja

Za maturante osnovnih škola u srijedu, 22. maja  biće organizovan Sajam obrazovanja na kom će novopazarske srednje škole budućim srednjoškolcima ponuditi svoje obrazovne profile i predstaviti program obrazovanja.  Sajam se održava u Domu omladine sa početkom od 12 časova. Ova manifestacija je prilika da se osnovci upoznaju sa onim što novopazarske srednje škole nude, kakav je kvalitet nastave i kakvo obrazovanje mogu dobiti.  Sajam je posebno koristan za buduće srednjoškolce koji se dvoume koju školu da odaberu.

” Na Sajmu obrazovanja imaćemo dobre prezentacije kroz filmove, praktične radove i modne revije. Učenici treba da znaju da ne postoje samo Gimnazija, Ekonomska i Medicinska škola, već da raznovrsne i kvalitetne obrazovne profile predstavljaju i Tehnička, Ugostiteljska i Škola za dizajn tekstila i kože“, rekla je članica Gradskog vijeća zadužena za obrazovanje, Ulfeta Demčović.

S obzirom da je na teritoriji grada veliki broj osnovaca od kojih su neki sa seoskog područja, Grad Novi Pazar je u saradnji sa Sandžaktransom obezbedio prevoz za učenike kako bi im pomogao da prisustvuju ovoj manifestaciji i kako bi im olakšao izbor.

Podeli