DruštvoVesti

Crveni polumesec pomaže i ovog ramazana

Humanitarna organizacija Turski crveni polumesec podeliće u gradovima Sandžaka 1000 paketa sa osnovnim životnim namirnicama građanima slabijeg materijalnog stanja. Podela paketa je počela danas u Novom Pazaru, gde ova organizacija već tradicionalno sarađuje sa lokalnom samoupravom i humanitarnim organizacijama iz ovog grada. Osim podele paketa, Turski crveni polumesec i ove godine organizuje i iftar za siromašne građane, čime će obeležiti 20.maj Dan jetima.

Turska humanitarna organizacija „Crveni polumesec“ i ovog ramazana obradovala je porodice slabijeg materijalnog stanja. Uz pomoć članova humanitarne organizacije Otvorena ruka i podeljeni su paketi sa osnovnim životnim namirnicama . Mesec Ramazan je idealna prilika da se pomogne onima koji sebi ne mogu da priušte iftar svake večeri. Ovi paketi sa osnovinim životnim namirnicama biće dovoljni do kraja ramazana, kažu oni koji su ih danas dobili.

Akciju podele humanitarnih paketa u Sandžaku, Crveni polumesec sprovodi u saradnji sa gradskom upravom Novog Pazara. Član kabineta gradonačelnika Ismet Polović zadovoljan je kako  protiče akcija, te najavio da će ona biti nastavljena i narednih dana u drugim sandžačkim opštinama.

Delegaciju Crvenog polumeseca iz Turske činili su šestorica članova iz različitih gradova te zemlje.

„Došli smo do Novog Pazara da se vidimo sa našom braćom, ali i da budemo od pomoći. Želimo da ove mubarek dane provedemo sa njima i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, jer je Ramazan idelana prilika za to. Crveni polumesec tokom meseca ramazana delli pomoć u 37 zemalja. Svi troškovi pokriveni od naroda turske, koji uplaćuju sredstva da se paketi obezbede za porodice slabijeg materijalnog stanja u inostranstvu tokom meseca Ramazana .Želim da sa svim muslmanima sveta budemo zajedno i da im se nadjemo. Ne samo muslimani, inače ova organizacija pomaže i kada su elementarne nepogode bez obzira na veru i naciju“, rekao je ispred te organizacija Mustafa Karadeniz.

„Ovo je pokret dobročinstva. Hvala ljudima iz gradske uprave i svim ljudima  koji su pomogli da se akcija sprovede uspešno i da se ono što je narod turske odvojio nađe na iftarskoj trpezi“, rekao je jedan od članova delegacije Crvenog polumeseca Nihat Altunc.

Ovog ramazana Crveni polumesec obezbedio humantiranu ppomoć za 1000 porodica u Sandžaku.

Podeli