Društvo

Još jedna ramazanska donacija Ambasade UAE

Siromašniji građani Novog Pazara dobili su još jednu ramazansku pomoć od strane Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ovog puta ispred hale Pendik podijeljeno je 415 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Ramazanski paketi sadrže sve ono što je najpotrebnije porodicama u mjesecu ramazanu, ulje, brašno, so, šećer, ali i konzerviranu hranu. Građani slabijeg materijalnog stanja uz ramazanski paket dobili su i hurme. Distribuirano je 415 paketa pomoći, prema spiskovima  organizacija koje su angažovane da vrše podjelu.  U akciju su uključeni članovi organizacije Otvorena ruka, Put sredine, zatim članovi Centra za socijalni rad, organizacije Svetionik, Islamske zajednice Srbije, ali je podjelu pomoći pomogao i humanitarac Hido Muratović.

Sa predstavnicima svih udruženja i sa njihovim humanitarnim radom na lokalu upoznao se i otpravnik proslova pri ambasadi UAE, Abdurahman Alshamsi, koji je zajedno sa gradonačelnikom Novog Pazara, Nihatom Biševcem, podijelio prve pakete i tim označio početak distribucije. Akcija podjele pomoći postala je tradicionalna aktivnost Ambasade UAE, a nedavno je na istom mjestu podijeljeno 700 paketa.

 

Podeli