Društvo

Novi sportski tereni na Rekreacionom centru

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa sradnicima obišao je radove koji se ovih dana izvode na Rekreacionom centru. Urađena je kompletna nova trim staza koju koristi veliki broj građana, izgrađeni su novi tereni za košarku sa novom podlogom, u toku je izgradnja prostora za fudbal, a neki od sadržaja izmeštaju se na šutenovačke sportske terne. Kompletnu izgradnju finansira Grad Novi Pazar.

” Što se tiče trim staze ona je u završnoj fazi. Potrebno je da se urade ivičnjaci na stazi, da se ofarbaju fluorescentnom bojom. Potrebno je da se odradi i 110 metara posebne staze za istrčavanje sa livenim tartanom, bukvalno kao na atletskom stadionu radimo tartan podlogu, to su sve zahtjevi naših atletičara i naših rekreativaca”, kaže direktor Sportsko-sajamske ustanove Pendik, Enes Pljakić.

“Mi ove godine smo nastavili da razvijamo našu sportsku infrastrukturu, kako i za aktivne sportiste tako i za rekreativce, tako da je ovdje urađena kompletna, nova trim staza koju koriste naši sugrađani. Sve se radi sa ciljem da se našim sugrađanima omogući da slobodno vrijeme upražnjavaju u sportu i rekreaciji “, rekao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Gradonačelnik je najavio i kompletnu rekonstrukciju sportske hale kod škole Vuk Karadžić, što finanasira turska firma.  Takođe najavljeno je da će u okviru sportske hale Pendik biti izgrađena i posebna sala za borilačke sportove pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

 

Podeli