IN MEMORIAM: Radoslav Korugi─ç

U Prijepolju je iznenada premino Radoslav Korugi─ç, direktora Doma kulture Prijepolje.

Korugi─ç je ro─Ĺen 31. maja 1959. godine u Prijepolju. Osnovnu ┼íkolu zavr┼íio na Selja┼ínici, Gimnaziju u Prijepolju, nakon koje Vi┼íu ekonomsko-komercijalnu ┼íkolu zavr┼íava u Novom Sadu a zatim zvanje diplomiranog ekonomste sti─Źe na Alfa BK Univerzitetu u Beogradu.

Svoj radni vek zapo─Źeo je u preduze─çu “Ineks Sokolica” 1985.godine. Nakon toga je obavljao funkciju direktora Zemljoradni─Źke zadruge “Poljoprodukt” (1991-1996.). U svom radu doprineo je da firmu sa pedesetak radnika unapredi u jednu od najboljih zadruga u Srbiji i zaposli oko 150 radnika.

U uslovima sankcija i raspada dr┼żave napu┼íta funkciju i prelazi u kompaniju “Agroplod” DOO a zatim funkciju direktora / vlasnika obavlja u preduze─çu “Razvoj” DOO Pljevlja.
Izabran na funkciju v.d. direktora Doma kulture u Prijepolju u oktobru 2016. godine nakon ─Źega je imenovan za direktora 13. novembra 2017. godine.

Za nepune tri godine rukovo─Ĺenja Domom kulture u Prijepolju uspeo je da zna─Źajno unapredi rad i re┼íi sve probleme u kojima je zatekao ovu ustanovu. Ostavio je neizbrisiv trag zbog izuzetnog doprinosa razvoju kulture u na┼íem gradu.

Osta─çe zapam─çen kao ─Źovek nasmejanog lica, spreman da u svakom trenutku pru┼żi podr┼íku svima oko sebe. Kao takvog pamti─çe ga zaposleni u Domu kulture.
Preminuo 17. maja 2019. godine u Beogradu, usled kra─çe bolesti.

Iza sebe ostavio suprugu Zoricu, sinove: Vasilija, Ognjena i Aleksu, snajku Milicu i unuka Alekseja.

Povodom iznenadne smrti Radoslava Korugi─ça, direktora Doma kulture Prijepolje odr┼ża─çe se zajedni─Źka komemoracija Op┼ítine Prijepolje, Doma kulture i Socijalisti─Źke partije Srbije 17. maja 2019. godine u 19 ─Źasovau velikoj sali Doma kulture. Sahrana ─çe se obaviti u nedelju, 19. maja┬á u 13 ─Źasova na groblju u Zvijezdu.

 

Senada Kali─ç

Podeli