HronikaVesti

IN MEMORIAM: Radoslav Korugić

U Prijepolju je iznenada premino Radoslav Korugić, direktora Doma kulture Prijepolje.

Korugić je rođen 31. maja 1959. godine u Prijepolju. Osnovnu školu završio na Seljašnici, Gimnaziju u Prijepolju, nakon koje Višu ekonomsko-komercijalnu školu završava u Novom Sadu a zatim zvanje diplomiranog ekonomste stiče na Alfa BK Univerzitetu u Beogradu.

Svoj radni vek započeo je u preduzeću “Ineks Sokolica” 1985.godine. Nakon toga je obavljao funkciju direktora Zemljoradničke zadruge “Poljoprodukt” (1991-1996.). U svom radu doprineo je da firmu sa pedesetak radnika unapredi u jednu od najboljih zadruga u Srbiji i zaposli oko 150 radnika.

U uslovima sankcija i raspada države napušta funkciju i prelazi u kompaniju “Agroplod” DOO a zatim funkciju direktora / vlasnika obavlja u preduzeću “Razvoj” DOO Pljevlja.
Izabran na funkciju v.d. direktora Doma kulture u Prijepolju u oktobru 2016. godine nakon čega je imenovan za direktora 13. novembra 2017. godine.

Za nepune tri godine rukovođenja Domom kulture u Prijepolju uspeo je da značajno unapredi rad i reši sve probleme u kojima je zatekao ovu ustanovu. Ostavio je neizbrisiv trag zbog izuzetnog doprinosa razvoju kulture u našem gradu.

Ostaće zapamćen kao čovek nasmejanog lica, spreman da u svakom trenutku pruži podršku svima oko sebe. Kao takvog pamtiće ga zaposleni u Domu kulture.
Preminuo 17. maja 2019. godine u Beogradu, usled kraće bolesti.

Iza sebe ostavio suprugu Zoricu, sinove: Vasilija, Ognjena i Aleksu, snajku Milicu i unuka Alekseja.

Povodom iznenadne smrti Radoslava Korugića, direktora Doma kulture Prijepolje održaće se zajednička komemoracija Opštine Prijepolje, Doma kulture i Socijalističke partije Srbije 17. maja 2019. godine u 19 časovau velikoj sali Doma kulture. Sahrana će se obaviti u nedelju, 19. maja  u 13 časova na groblju u Zvijezdu.

 

Senada Kalić

Podeli