DruštvoVesti

Građevinska sezona u punom jeku

Građevinski radovi intezivirani su već prvog dana bez padavina. Mehnaizacija preduzeća Novi Pazar –put radila je na više lokacija. Za asfalt se intezivno priprema Luburska mahala u Muru. Za asfaltr se prirpema krak  Ulice Kraljevića Marka, koja je značajna, jer povezuje dva naselja Jermiše i Hadžet.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović, koji je sa direktorom JP za uređenje građevinskog zemljišta Mujom Šaćirovićem obišao radove, kaže da se u narednom periodu očekuju radovi u još mnogo novih ulica.

“Pored stadiona u Šutenovcu radimo Kejsku ulicu, gdeje sportski centar, a i buduća škola prekoputa Jošanice, tako da smo tu uradili kompletnu infrastrukturu , a pojačali smo i pritisak vode za buduću školu. Sve ulice radimo sa ivičnjacima, mislimo i na bezbednost pešaka. Radmo i put u naselju Izbice do groblja. Imamo još  za 23 ulice potpisanih ugovora od prošle godine. Imali smo sastanak sa izvođačima sa kojima smo utvrdili dinamiku radova, jer kako bi se ti projekti završili. Već je u toku tender  za 30 novih ulica. Spremamo tehničku dokumentaciju da tokom leta raspišemo još jedan tender”, rekao je Hasanović dodajući da je Novi Pazar veliko gradilište, te da je u planu da se radi u skoro svim delovima grada.

Hasanović posebno ističe dobru saradnju sa meštanima, koji svakodnevno dolaze u gradsku upravu sa idejama, koje su itetgako korisne.

Meštani Kejske ulice kod šutenovačkog stadiona kažu da su im ovi  radovi od velikog značaja.

U toku je druga faza sanacije oštećenja na kolovozima. Radi se na magistarli od Zelene pijace do Luk oil pumpe, a zbog velikog inteziteta saobraćaja, radnici AD Novi Pazar put rade sa sufura, da bi u ranim jutarnjim satima odradili što više posla. Narednih dana biće sanirane uradrne rupe u centralnim i gradskim ulicama, koji će ukoliko to dozvole vremenski uslovi biti završeni do Bajrama.

 

Podeli