Gra─Ĺevinska sezona u punom jeku

Gra─Ĺevinski radovi intezivirani su ve─ç prvog dana bez padavina. Mehnaizacija preduze─ça Novi Pazar ÔÇôput radila je na vi┼íe lokacija. Za asfalt se intezivno priprema Luburska mahala u Muru. Za asfaltr se prirpema krak ┬áUlice Kraljevi─ça Marka, koja je zna─Źajna, jer povezuje dva naselja Jermi┼íe i Had┼żet.

Pomo─çnik gradona─Źelnika Nihad Hasanovi─ç, koji je sa direktorom JP za ure─Ĺenje gra─Ĺevinskog zemlji┼íta Mujom ┼áa─çirovi─çem obi┼íao radove, ka┼że da se u narednom periodu o─Źekuju radovi u jo┼í mnogo novih ulica.

ÔÇťPored stadiona u ┼áutenovcu radimo Kejsku ulicu, gdeje sportski centar, a i budu─ça ┼íkola prekoputa Jo┼íanice, tako da smo tu uradili kompletnu infrastrukturu , a poja─Źali smo i pritisak vode za budu─çu ┼íkolu. Sve ulice radimo sa ivi─Źnjacima, mislimo i na bezbednost pe┼íaka. Radmo i put u naselju Izbice do groblja. Imamo jo┼í ┬áza 23 ulice potpisanih ugovora od pro┼íle godine. Imali smo sastanak sa izvo─Ĺa─Źima sa kojima smo utvrdili dinamiku radova, jer kako bi se ti projekti zavr┼íili. Ve─ç je u toku tender ┬áza 30 novih ulica. Spremamo tehni─Źku dokumentaciju da tokom leta raspi┼íemo jo┼í jedan tenderÔÇŁ, rekao je Hasanovi─ç dodaju─çi da je Novi Pazar veliko gradili┼íte, te da je u planu da se radi u skoro svim delovima grada.

Hasanovi─ç posebno isti─Źe dobru saradnju sa me┼ítanima, koji svakodnevno dolaze u gradsku upravu sa idejama, koje su itetgako korisne.

Me┼ítani Kejske ulice kod ┼íutenova─Źkog stadiona ka┼żu da su im ovi ┬áradovi od velikog zna─Źaja.

U toku je druga faza sanacije oštećenja na kolovozima. Radi se na magistarli od Zelene pijace do Luk oil pumpe, a zbog velikog inteziteta saobraćaja, radnici AD Novi Pazar put rade sa sufura, da bi u ranim jutarnjim satima odradili što više posla. Narednih dana biće sanirane uradrne rupe u centralnim i gradskim ulicama, koji će ukoliko to dozvole vremenski uslovi biti završeni do Bajrama.

 

Podeli