Društvo

Izgrađen novi plato i nova pješačka staza za građane

Građani Novog Pazara, a prije svega oni koji žive u Ulici 12. srpske brigade, dobili su novi, uređen trotoar i pješačku stazu u dužini od 700 metara. Sredstvima Gradske uprave izgrađen je i plato ispred prve vezne stambene zgrade u ovoj ulici što je obradovalo sve stanare i one koji žive u blizini.

Novoizgrađeni plato podzaumijeva uređen prilaz zgradi, nova parking mjesta, ali i popločan prostor za odmor stanara. Stanari kažu da je Gradska uprva ispoštovala sve njihove zahtjeve, te da su čak realizovane i ideje koje su stanri dobijali tokom izvođenja radova.

” Bili su svaki dan ovdje sa nama i obilazili radove. Ako bi mi uočili neki nedostatak oni bi popravili to, tako da smo zaista zadovoljni saradnjom. Takva saradnja treba da se nastavi i svako treba da vidi šta je napravljeno. Zaista ovo treba pohvaliti. Novi Pazar dobija obrise pravog evropskog grada “, kaže jedan od anketiranih građana.

Ideja je da plato unaprijedi kvalitet života stanara, ali i da bude od posebne korsti onima koji odmaraju ispred objekata, pogotovu djeci koja od sada mogu da se igraju na platou. Ono što je posebno obradovalo stanare, ali i sve građane , jeste  novi, uređeni trotoar i pješačka staza u dužini od 700 metara. Međutim, ovo nije jedino mjesto na kom se radiilo ovih dana. Novi Pazar je jedno od najvećih gradilišta u zemlji, a incijativa gradonačelnika jeste da izvođači intenziviraju svoje radove.

” Znamo da je budžetom ove godine odvojeno preko 500 miliona i danas smo upravo razgovarali sa predstavnicima A.D. “Novi Pazar-Put” da to preduzeće poveća intenzitet svojih radova i da što više kooperanata i firmi uključi u svoje radove, kako bi sve planirane radove do kraja godine i zvaršili”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Kako je najavljeno saradnja sa građanima i uvažavanje njihovih sugestija kada je u pitanju realizacija infrastrukturnih projekata biće nastavljena i ubuduće.

Podeli