SDP: Ugljanin neargumentovano napada

Nakon što je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izneo niz optužbi na račun potpredsednika Vlade i ministra Rasima Ljajića koji je ujedno i osnivač SDP-a, iz te stranke stigla je reakcija. SDP poručuje da Ugljanin neargumentovano i brutalno napada, te da želi da izađe iz koalicije a zato okrivi SDP.

”Ovoliku količinu nepromišljenih, netačnih i zlonemrenih konstatacija i uvreda koje su izrečene na današnjoj konferenciji SDA vrlo je teško komentarisati nekom zdravom logikom -- a da se pri tome ne upadne u zamku odgovaranja istom merom.

Koliko je apsurdno sve što je izrečeno govori i činjenica da Ugljanin otpužuje Ljajića da je hteo da spreči posetu člana predsedništva BiH Šefika Džaferovića Novom Pazaru pri tome potpuno zanemarujući činjenicu da su se upravo Rasim Ljajić i Džaferović susreli u nedelju i imali jedan više nego korektan razgovor, o čemu je na kraju krajeva posvedočio i sam Džaferović u svom saopštenju.

Suština ovako brutalnog napada, koji je došao u sred meseca Ramazana je jasna – Ugljanin želi da izađe iz koalicije a da za to okrivi SDP. To je razlog njegovih napada na Rasima Ljajića bez ikakvih argumenata i isključivo na ličnoj osnovi. Smatramo da je važno da ljudi znaju o čemu se ovde radi i zato se obraćamo građanima Sandžaka a ne Sulejmnu Ugljninu koji je izgleda već doneo odluku.

Ako je naumio da raskine ovu koaliciju Ugljanin to treba da uradi sam a ne da za to optužuje nas. Mi smo do sada bili i više nego korektni partneri. Zbog koalicije smo trpeli ogromnu negativnu kampanju u medijima i Šešeljeve napade u Skupštini ali sve smo to izdržali zarad političke stabilnosti u Sandžaku i i ozdravljenja odnosa među Bošnjacima kojima i dalje ostajemo privrženi.

Sandžačka demokratska partija će o svojim daljim koracima doneti odluku na sednici Predsjedništva stranke koja će biti održana do kraja nedelje”

 

Senada Kalić

Podeli