Društvo

Maj, mesec matematike

Studentski parlament Državnog univerziteta u Novom Pazaru u saradnji sa Kancelarijom za mlade organizovao je manifestaciju ”Maj, mesec matematike”. U cliju promovisanja matematike održano je nekoliko aktivnosti, i zvanično je otvoren Klub matematičara ”Matkod”.

Matematičari Državnog univerziteta osmislil su različite zanimljive aktivnosti kojim, u maju, mesecu matematike, započinju sa promocijom ove nauke.

”Prisustvujemo otvaranju Kluba matematičara u organizaciji naših studenata sa matematike i uz pomoć naših profesora sa Departmana za matematičke nauke. Studenski parlament je kao i uvek podržao sve akcije naših studenata, tako i ovu, gde će se u maju, mesecu matematike, matematika promovisati mladim ljudima, učenicima srednjih, ali i osnovnih škola, kroz neke inovativne i kreativne ideje”, rekao je ispred Studentskog paralamenta Rafet Alić.

Predsednik Kluba matematičara i programera Matkod, Adil Koalković je rakao da je udruženje koje je danas zvanično osnovano, nastalo u organizaciji studenata maetematike, računarske tehnike i softverskog inženjerstva, te da je ”Maj, mesec matematike” njihov prvi projekat.

Iz Kluba matematičara i programera Matkod pozivaju sve zainteresovane da 14.maja posete izložbu, kojoj će prisustvovati, kako je najavljeno, i predsednik Društva matematičara Srbije Vojislav Andrić.

S.Lj.

Podeli