DruštvoVesti

Prodaja duplo povećana

 Prvi pijačni utorak u Ramazanu na novopazarskoj zelenoj pijaci bio je bolji nego uobičajenim pijačnim danima zbog toga što je, kako prodavci kažu, prodaja bila čak i duplo bolja. Danas su svi oni zadovoljno trljali ruke a kupci kažu da su i cene bile solidne.

Paradajz, krastavac, krompiri, zelena salata, spanać, voće…to se najviše danas tražilo i prodavalo. Domaćice su kupovale sve od namirnica kako bi iftarska sofra bila svečanija i punija. Inače se Ramazanom kupuje više pa kupci nisu žalili novac dok su prodavci prodajom bili i više nego zadovoljni. Jedan od njih je i Hivzo Salković koji kaže da je ovog pijačnog dana zarada bila odlična, čak i i duplo bolja. Prodajom je bio zadovoljan i Safet Demirović koji je potvrdio da su njegove kolege i on danas duplo više prodali robe nego drugim pijačnim danima.

I kupci su danas bili zadovoljni kako ponudom tako i solidnim cenama. Kažu da su našli sve što im je od namirnica sa zelene pijace bilo potrebno i našli.

Vidno raspoloženje zbog dobre prodaje pokazao je i jedan od prodavaca iz Lukara koji bez imalo lažne skromnosti kaže da svi iz cele Evrope treba da dođu kod nas i da kupe naše domaće i zdrave proizvode.

 

B.V.

Podeli