DruštvoVesti

Medrese “Sinan beg” i “Bakije hanume” ispratile maturante i maturantice

Medrese “Sinan beg” i Bakije hanume” Rijaseta Islamske zajednice Srbije ispratile su Svečanom akademijom 9. generaciju maturanata i 7. generaciju maturantica. Obrazovanje u tim verskim školama ove godine uspješno je privelo kraju deset mladića i dvanaest djevojaka iz opština i gradova Sandžaka.

Na svečanosti koja je održana u novopazarskom Kulturnom centru poručeno je da su svršeni medresanti i medresantice nosioci budućih velikih projekata Rijaseta Islamske zajednice Srbije, ali i zajednice. Od koristi sebi i drugim ljudima je samo onaj čovek koji poseduje korisno znanje, istakao je, između ostalog, u svom obraćanju medresantima muftija sandžački Senad ef. Halitović

Učenici generacije, a na osnovu odličnog uspeha, discipline i ostvarenih rezultata prema odlukama Nastavničkog veća dveju medresa su Bajram Nicević iz “Sinan-beg” medrese i Elma Memović iz prijepoljske “Bakije-hanume medrese”. Njima su uručene posebne Plakete dveju medresa.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici grada Novog Pazara, opštine Tutin, Bošnjačkog nacionalnog vijeća i političkih partija.

A. Ni.

Podeli